Hav holder fiskebanko - HAV

Hav holder fiskebanko

fish intro

Når Absalon traditionen tro slår dørene op til deres torsdagsbanko d. 12. maj, er det med Havs to mest erfarne fiskehandlere Henri Lee og Tommy Lund ved roret. Kaj og Tommy vil være gæstebankoværter for en aften, hvor de vil trække og råbe numre op og fordele friske fiskepræmier til de heldige vindere

Banko er kendt som et folkeligt forsamlingshus-fænomen; det er socialt, det samler folk og kan spilles af alle, uanset alder. Af samme årsag valgte Absalon, der kalder sig et folkehus, at føre traditionen videre, da de åbnede i august 2015. Til stor fornøjelse for folket.

Danskerne tog tidligt bankoen til sig, da den kom til landet i en tysk variant i starten af 1900-tallet. Dengang gik den i folkemunde under betegnelser som ande-, gåse- og grisespil, der dækkede over de præmier man kunne vinde, nemlig levende dyr, der var slagteklar. Bankoen havde sin storhedstid i 1970’erne og 1980’erne, men er aldrig gået i glemmebogen, selvom den til tider kan virke som en tidslomme.

Det bringer os tilbage til Absalon, hvor bankoen lever i bedste velgående, og man i denne uge har sat de to fiskehandlere Henri Lee og Tommy Lund stævne til folkehusets allerførste omgang fiskebanko.

Der er således lagt op til en aften med høj søgang. Som altid vil der være præmier til 1 række og 1 plade + 4 sidegevinster pr. omgang og ca. 5 omgange i alt. En plade koster 10 kr. Og uden at afsløre for meget, kan vi roligt løfte nettet for at Kaj og Tommy vil dykke dybt ned i det maritime skatkammer efter præmier.

Så forvent meget mere end fladfisk og fiskefrikadeller, når Havs friskeste fiskemænd holder fiskebanko.

Hvad: Hav holder fiskebanko
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: 12. maj 2016 kl. 20-23

12.05.2016

Fiskebanko

Se flere nyheder

Nyheder